Skip to main content
General

Säkra upp er BRF med en försäkringsförmedlare

By 2 May 2023No Comments

Som styrelsemedlem för en fastighet eller bostadsrättsförening är det en del av ens ansvar att se till att fastigheten eller bostadsrättsföreningen är försäkrad på rätt sätt. Det är därför viktigt att man anlitar en professionell försäkringsförmedlare för att få hjälp med att välja rätt försäkring och få stöd i skadeanmälningar och skadeförebyggande arbete. Vi på Era Försäkringar är specialiserade på att ge er rätt stöd i alla frågor kring fastighetsförsäkringar, bostadsrättsförsäkringar, skadeanmälningar samt skadeförebyggande arbete.

En professionell försäkringsförmedlares arbetssätt

När det gäller arbetet med bostadsrättsföreningar liknar samarbetet i många fall ett företag, så till vida att vi även här arbetar på uppdrag med fullmakt från föreningen. Vid det första mötet tittar vi på era tidigare kostnader och lösningar för fastighetsförsäkringar. Det är också möjligt att ställa frågor kring hantering vid exempelvis skador och fördelning mellan fastighetsförsäkring och bostadsrättsförsäkring. Vi presenterar vårt arbetssätt och erbjuder er möjligheten att låta oss sköta om er fastighetsförsäkring.

Samarbete med Era Försäkringar

När vi fått fullmakt från er sammanställer vi ett upphandlingsunderlag baserat på våra diskussioner och genomför en försäkringsmässig värdering av era byggnader. Värderingar och upphandlingsunderlag sänds tillsammans med fullmakten till utvalda försäkringsgivare. Vi analyserar offerterna som kommer in och sammanställer ett beslutsunderlag. Vi diskuterar fördelar och nackdelar och tar slutligen fram ett gemensamt beslut.

Fördelarna med att anlita en professionell försäkringsförmedlare

Att anlita en professionell försäkringsförmedlare kan ge er den nödvändiga tryggheten för att ni ska kunna fokusera på att driva ert företag framåt eller att ta hand om er fastighet eller bostadsrättsförening på bästa sätt. Ni slipper lägga tid på att söka igenom alla olika försäkringsbolag och policyer för att hitta den bästa försäkringen för er. Istället kan ni lägga över det ansvaret på en försäkringsförmedlare som tar hand om allt från början till slut.